Husker DU at rengøre dine makeup pensler?

Nej, makeup pensler er IKKE selvrensende.
Dine makeup pensler bliver fyldt med hud fedt/snavs og makeup rester så selvfølgelig skal de holdes rene så de ikke spreder bakterier når du bruger dem.

Mange af mine kunder tænker faktisk slet ikke over at makeup pensler bliver snavsede og skal rengøres jævnligt. Men hvis du vil undgå at dine pensler bliver rene bakterie bomber skal du rengøre dem jævnligt.

Gode makeup pensler og børster koster penge, til gengæld kan det godt betale sig at bruge lidt ekstra penge og købe kvalitet – kvalitets pensler holder mange år, især hvis du passer dem med vask og rengøring.

Du vælger om dine pensler skal være af naturhår eller syntetiske hår.
Naturhår penslerkan være fantastisk lækre og bløde (og ofte dyre hvis de er af god kvalitet) Et minus jeg selv har oplevet er der kan knække små hårspidser af ved brug så man får “uønsket hår i ansigtet”.

Syntetiske penslerer blevet så meget bedre end for blot få år tilbage.
Silkebløde, holdbare og nemme at holde pæne. Idun Mineral laver alle deres pensler i ekstra fin syntetisk taklon der gør at de velegnede til alle hudtyper, også sart hud og hud med Rosacea. Børsterne er 100% veganske, hvis det betyder noget for dig – sortimentet bredt så der er en pensel til alle makeup formål.

Uanset om du vælger makeuppensel af naturhår eller syntestiske hår skal du holde dine pensler rene. De opsuger fedt og snavs fra din hud, og der vil selvfølgelig også sidder rester fra din makeup i dem. De er med andre ord: smask fulde af bakterier, bakterier det ikke er smart at sprede i ansigtet især hvis du har uren hud og/eller sart hud.

Sådan rengør du dine makeup pensler og børster:
Brug hårshampoo, fordel lidt på håndfladen og masser det ind i penslen, tilsæt lidt vand og skum op.
Arbejd forsigtigt lidt med skummet og skyl rent i rigeligt lunkent vand. Tryk (ikke vride) overskydende vand ud af penslen med en kleenex eller køkkenrulle og LÆG penslen til tørre på et viskestykke eller håndklæde.
Det er VIGTIGT at de ligger ned mens de er våde, står de op vil de “sprede sige” og blive uformelige og risikoen for at knække hår er stor.

Optimalt skal du i den perfekte verden vaske dine pensler efter hver gang du har brugt dem, det er nok de færreste der får praktiseret det, heldigvis er der en nemsmutvej til rene pensler.

Brush Cleanser
En rengørende anti-bakteriel spay lavet specielt til makeup pensler.
Spray lidt på en serviet/kleenex, IKKE direkte på penslen, børst med penslen over det fugtige papir til den er ren – sprayen er hurtigtørrende

Bruger du dine pensler dagligt er min anbefaling: vask i hårshampoo en gang om ugen og Brush Cleaner spray efter hver brug.
Så har du rene lækre pensler der virker bedre og holder længere.

På skønt gensyn

Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...