Rabarbersuppe – sommer i en tallerken

På søndag er DAGEN – den dag Alma har ventet længe på, KONFIRMATIONSDAGEN….

Hun glæder sig helt vildt og ønsker den varer længe, så ikke noget med at slå kaffen og desserten sammen.
Men da hun har ønsket kagebord med minikager til kaffen har vi lagt hovedet i blød for at finde en dessert der ikke ligger for tungt – valget faldt på iskold rabarbersupper med hjemmelavet vanilleparfait.
Perfekt til formålet og årstiden.


1 kg rabarber i mindrestykker
300g jordbær – frosne er fint, jeg har dem i for at give en flot rød farve og sødme.
400 g lyst rørsukker
1 tsk. vanillepasta / eller korn og stang fra en vaniljestang
1 ltr vand

Kog det hele sammen i en gryde 15-20 minutter, sluk og lad køle af.
Sigt gennem et klæde, varm det op igen og jævn GANSKE LIDT med lidt maizena udrørt i koldt vand. Suppen skal kun jævnes så den er en smule tykkere end saft.

Hæld på flaske og stil på køl hvis suppen skal bruges inden for 3-4 dage ellers smid den på frost, den skal alligevel serveres iskold.

Server i dybe tallerkner evt. med hjemmelavet vanilieparfait som vi fik til festen eller en stor kugle GOD vanilleis fra f.eks. Hansen Is, suppen er så skøn at den fortjener en god is.
Giv også gerne et drys frisk mynte det smager skønt.

Velbekomme


Hjemmelavet rabarbersuppe
Rabarbersuppe klar til søndagens konfirmationsfest for Alma
Rabarber fra haven til den skønneste sommerdessert

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *