Mini Donuts til konfirmanden

Mini donuts
(48 stk. på mit Tefal Snack Collection jern)

Mini donuts med glasur



Alma havde bestil mini donts til kaffe/kagebordet til hendes konfirmation sidste søndag, og da jeg havde en veninde der kendte en der lavede dem til salg sagde jeg ja.
MEN de viste sig han ikke længere lavede dem – så jeg måtte finde en anden løsning.

Det blev indkøb af et Tefal Snack Collection “jern”
Valget faldt på det fordi jeg for MANGE år siden (som i for godt 20år siden) havde købt deres gamle vaffel/toast/blinisjern og det virker endnu. Men da det var blevet “lidt” træt tænkte jeg det var tid til udskiftning, så i stedet for at købe et donut jern der optager plads i køkkenskabet købte jeg et nyt Tefal jern med udskiftelige plader, ret smart syntes jeg.

Jeg har prøvet mig frem med et par forskellige opskrifter og er endt med efter et par af mine egne justeringer med følgende opskrift


DEJ:
200g lyst rørsukker
3 æg
1 tsk vaniljepasta
Fintrevet skal af 1 øko citron

275g hvedemel
2 tsk bagepulver

150g smeltet smør
1 1/4 dl. letmælk el. sødmælk
Saften af øko citronen


Pisk først æg, rørsukker, vaninjepasta og citronskal med håndmixer til det er lyst, luftigt og skummende.
Når du pisker citronskallen med her syntes jeg aromaen frigives mere.


Bland mel og bagepulver, hæld citronsaften og den kolde mælk i den varme smeltede smør, hæld begge “blandinger” i æggemassen og pisk igen til du har en jævn klumpfri dej.
Den føles lidt tyk – tykkere end pandkagedej, det skal den være.

Hæld dejen på en engangssprøjtepose, det syntes JEG virker bedst, men du kan naturligvis sagtens bare fordele dejen i donutformene med en ske.
Det er bare meget hurtigere, nemmere og mere præcist (læs: sviner mindre) med sprøjteposen har jeg erfaret.


BAGNING:
Når jernet er opvarmet fordeles dejen i de 6 huller (jeg forsøger at fylde dejen i helt op til kanten af formene) og jernet lukkes sammen.
Lad gå lidt tid og tjek om dejen er hævet og du har den ønskede farve på din donut i bunden
– jeg er simpelthen kommet frem til at de bliver flottest hvis jeg vender dem halvvejs, præcis som det var en æbleskive.
Det virker nemlig som om de ellers bliver for brune/brændt i bunden.
Når jeg har vendt mine mini-donuts lukker jeg faktisk IKKE jernet igen.
Tages af når de har den farve du ønsker/vurdere de er færdige.

Overtræk med chokolade eller glasur efter lyst, fra Alma lød bestillingen på rosa/pink/lilla minidonuts så det blev forskelligt farvet glasur med bl.a frysetørret hindbær og sukker hjerter.

De smager jo fantastisk nybagte med et drys flormelis, afkølede med glasur, men jeg har med held haft dem frosset både med og uden glasur.

Dog syntes jeg første test viste at ligger de for længe i fryseren (her ca. 4 uger) så mister glasuren lidt farve. 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *