Himmelsk hindbærsyltetøj

2 glas himmelsk hindbærsyltetøj der er al “besværet” værd

I vores lille have er der heldigvis blevet plads til en række med hindbærbuske. De giver som regel ikke meget først på sommeren men her sidst i august er de meget gavmilde med masser af store flotte (ormefri) hindbær.

Vi spiser dem naturel fra buskene og som topping på havregryn og god vaniljeis. Et par glas syltetøj bliver det som regel også til, man kan jo samle bærrene sammen i en boks i fryseren og lave en større portion på een gang,
men idag skulle jeg alligevel have gang i ovnen så derfor blev der kun lavet af de 500g friske hindbær vi har plukket ind de sidste par dage.

Ovnen?? er det ikke syltetøj hun skriver om tænker du måske, og jo det er det men til min opskrift skal du altså også have gang i ovnen.

Hindbærsyltetøj:

500g hindbær friske eller optøede
375g sukker
3 stjerneanis
Cointreau, cognac eller rom til at skylle syltetøjsglassene i.

Drop Atamon og skyl i stedet dine syltetøjsglas i f.eks Cointreau

Start med at hælde sukkeret i et ovnfast fad og varm det i ovnen v/200grader i ca. 20 min. Det varme sukker gør at hele processen med at fordampe væde og give syltetøjet konsistens går hurtigt så du ikke koger det hele i “smadder” og står tilbage men en kedelig overkogt masse.

Tag en stor pande med høje sider, jeg bruger en sauterpande.
Varm panden godt op, hæld hindbærrene på sammen med stjerneanis, når bærrene begynder at afgive saft tilsætter du den varme sukker og lader det koge ved høj varme under omrøring nogle minutter. Skum evt. urenheder fra og lad det hele koge til hele overfladen på syltetøjsmassen er dækket af fine små bobler.

Syltetøjet er nu klar til at hælde på glas, jeg bruger ikke atamon men skyller syltetøjsglassene i spiritus der passer i smagen til det jeg laver, i dette tilfælde Cointreau Noir fordi jeg syntes appelsinsmagen passer godt til hindbær, men vælg det du kan li.

Jeg har et kølig viktualierum i kælderen hvor det holder fint flere måneder, er du ikke så heldig så gem i køleskabet (eller tilsæt konservering).

Smager himmelsk på en bolle eller et rundstykke med smør.
Velbekomme…
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *