Mad, drikke & fredagsdrinks

Jeg ELSKER god mad i godt selskab og fredagsdrinks serveret af min søde mand der er husets "bartenter"

Jeg er så heldig at jeg praktisk talt er vokset op på min farmor Alma’s køkkenbord.
Som ældste (og de første 6 år eneste) barnebarn blev jeg møgforkælet med tid og samvær i min farfar Frodes køkkenhave og i køkkenet med min farmor.

Her blev alt hvad der overhovedet var muligt lavet fra bunden, sommeren blev syltet og henkogt til efterårets og vinterens søndagsmiddage der altid startede med kaffe med hjemmebagt franskbrød ofte efterfulgt af galopkringle.
Her blev grunden til min kærlighed til god hjemmelavet mad lagt, og jeg har så længe jeg kan huske vidst hvordan man sylter rødbeder, bager lagkager og sågar hvordan man plukker, skolder og svier en høne!!

Min far har faktisk også evnen til at lave god mad og især bagværk. Under min opvækst blev der ofte lavet mad eksperimenter bl.a. med selv at lave ost, og når den stod på pandekager blev de selvfølgelig vendt i luften. Selv i dag er det min gamle far der står for bagning af boller og kringle ved hans og bedstes fødselsdag.
Så man kan vist roligt sige at jeg har fået kærlighed til madlavning ind med modermælken.

Madlavning er for mig både afstressende og terapi - når jeg har tid nok. 

Elsker at "tusse rundt i køkkenet" med mig selv, men når vi skal have gæster og lave mad til mange så er jeg ret glad for Mogens giver en hånd med. 
Her på bloggen deler jeg opskrifter og inspiration hvis jeg har lavet noget jeg tror du vil syntes om. 
Det kunne f.eks. være :

  • Rabarbersuppe af havens første rabarber
  • Bryllupskagen jeg lavede til vores datters bryllup
  • Pannacotta, desserten vi ofte får når vi er alene hjemme
  • Blåbær mojito, fordi den smager skønt og ser indbydende ud
  • Mini Donuts til kagebordet
  • Tatar, fordi det er een af mine yndlingsspiser